Citadella futás – Kilátókör futás a Citadella tetején 7 / 14 / 21 km-es távokban

Időpont: 2020. augusztus 29.

Nevezés: Július. 15. 10:00 órától a BUG honlapján. A nevezés feltétele biztosítékhoz kötött, ami egyéni sportok esetén 5.000 forint / induló. Ezt az összeget az eseményen való megjelenésed esetén 10 napon belül visszautaljuk neked!

Nevezési határidő: 2020 augusztus 28 21:00!

A helyszínen nincs lehetőség nevezésre!

Sehol a világon nem futhattok ilyen panoráma mellett, mint a Citadella Futáson. Idén azonban emeljük a tétet, és egy új körön teljesíthetitek a 7, 14 és 21 km-es távokat. Az útvonal a Citadella körül és a Gellért hegyen kanyarog, ezért kemény lesz a pálya, sok emelkedővel, lépcsőkkel. A szakmai hátteret idén is a Sanyoszistálló biztosítja, akik 4 előfutást is szerveznek, hogy minél alaposabban megismerjétek a pályát.

Rajt időpontok és pályainformációk


- 9:00 – 21 km-es táv | 3 kör | 690 méter szintemelkedés | szintidő 3:30

- 10:00 – 14 km-es táv | 2 kör | 460 méter szintemelkedés | szintidő 2:30

- 11:00 - 7 km-es táv | 1 kör | 230 méter szintemelkedés | szintidő 1:15


Versenykiírás

A futóverseny három számban, 7 km, 14 és 21 km-es távokon, különböző korcsoportokban indul. A futókör a Citadella sétányon és a Gellért hegy ős fái alatt halad. a pályán részben aszfalt, néhol murvás, néhol erdei szakaszok váltják egymást. A körönkénti 233 m szintkülönbség mellett több lépcső is található az útvonalon, ahogy fentebb is említettük. A kijelölt pálya gépjármű forgalomtól teljesen elzárt, de turisták a verseny ideje alatt is használják. Ezért kérjük a résztvevőket, hogy kellő óvatossággal és türelemmel versenyezzenek!

A futókörön többször előfordulnak szűkebb pálya részek, ezért a futókat az egyes távokat külön-, és szakaszosan indítjuk.

A versenyzők idejét chip-es időmérő rendszerrel mérjük. A chip-et a rajtszámra rögzítjük, kauciót nem kell fizetni érte.

A 7 km-es futókörön 3 helyszínen, felállított frissítő állomásokat alakítunk ki.

Díjazás: Az abszolút és korcsoportos kategóriák győztesei különleges érmeket és oklevelet kapnak.

Csomagdepó: csomagmegőrzésről és öltözésről, a rajthelyszín előtti sátrakban gondoskodunk

Mobil WC-k: A rajtzóna közelében mobil wc-k állnak rendelkezésre az indulók számára.

Elsősegélynyújtás: A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

Felelősség: Bármely versenyző egészségi állapotából, felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Szerzői jogok: A versenyen a résztvevőkről fényképek, videó-felvételek készítünk, ezek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

Egyéb tudnivalók!

- A versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket. A regisztrációs díj befizetésével ezt tudomásuk veszi, elfogadja, és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti!

- Kizárásra kerül az a versenyző, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki. A rendezvényről a verseny útvonalán, a rajtot megelőzően, valamint az eredményhirdetéskor fotók és filmfelvételek készülnek, amit a rendezők megjelenítenek a verseny honlapján és kiadványaikban. A versenyre való nevezéssel és az azon való indulással résztvevők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon felhasználhatják reklám tevékenységeikhez, kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

- Kérünk mindenkit a fülhallgatók használatának mellőzését!

- A megjelenő képek a honlapról díjmentesen letölthetőek!

- A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.

- Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A szervező egyéb okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja és fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.

lezárva